Streaming

Beställ logotyp, overlay, emotes och mer till din Twitch-stream

I en värld där allt fler flockas till Twitch i hopp om att göra en karriär av streaming så är det extra viktigt att sticka ut bland mängden. Detta gör man lätt med en unik design till sin Twitch-kanal som inkluderar logga och overlays. Detta låter dyrt men hos sidor som Fiverr går det att köpa en komplett design för omkring hundralappen!

Vare sig det är emotes, overlays, pause screens, intros, animations, outros eller alerts du är ute efter så garanterar vi att det finns en frilansare som kan erbjuda dig detta till ett förmånligt pris!

köp twitch overlay emotes

Hur köper jag ett overlay till min stream?

Först måste du hitta en frilansare – Vi rekommenderar sidan Fiverr som har en otalig mängd frilansare som kan skapa och designa allt från en logga till ett komplett paket med overlays, pause screens, emotes och mer. Använd knappen nedanför för att komma till Fiverr och sök sedan på “Streaming”. Högst upp kan du finjustera sökningen och välja de funktioner du är ute efter samt hur mycket pengar du vill betala.

Fiverr tillhandahåller detaljerad statistik för alla säljare på Fiverr och du kan även läsa recensioner från folk som har köpt tjänster av säljaren. De flesta erbjuder även olika paket som inkluderar lite extra såsom social media kits och emotes. Varje profil visar också säljarens portfolio med tidigare arbete så du vet vad du kan förvänta dig för typ av design.

När du har hittat en säljare så köper du det paket som passar dig bäst och du kan sen enkelt kontakta säljaren. Beskriv hur du vill att designen ska se ut och vad det ska stå för text. Du kan även visa upp andra logotyper och overlays som säljaren kan använda som referens.

billig twitch logo och overlay

Stingers? Outros? Alerts? Vi förklarar vad de olika tjänsterna betyder

Overlay – Själva temat för din kanal. Här inkluderas ofta logga, ramar, bakgrundsbilder och mycket mer.

Stinger – Ett kort klipp som spelas upp när du byter mellan exempelvis en pause screen och livestream

Intro – Ett videoklipp som spelas upp innan streamen börjar. Kan även användas som intro till dina videor på Youtube.

Outro – Motsatsen till ett intro. Spelas upp vid slutet istället för början.

Alerts – En bild eller animation som dyker upp när något händer på din stream exempelvis när någon donerar pengar eller subscribar.

Ticket overlay – En ruta som visar senaste followers, subscribers, donations osv

Facecam – En ram omkring webcam-bilden.

Social media kit – Design för panelerna som länkar dina sociala medier såsom Twitter och Facebook.

Ibland kan säljarens definitioner av vad som ingår i “Overlay” och “Social media kit” skilja. Kontakta alltid säljaren om du känner dig osäker på vad som erbjuds.

Varför du behöver ett overlay till din Twitch stream

Tittare dras till presentation och tittar vi på statistiken så kommer personen med ett overlay få fler tittare än den som streamar utan ett. Gå till valfritt populärt spel på Twitch så kommer du snabbt märka att de som toppar tittarlistan har ett overlay. Scrollar du längre ner till streams med 0-15 tittare så kommer du märka att de är mycket enkla ofta utan overlay.

Vad innehåller ett bra Twitch overlay?

Ett kvalitetsoverlay bör alltid innehålla en logga, ramar till det som visas på din stream som facecam och chatt samt en bakgrundsbild. Hur overlayet ska se ut är upp till dig och du bör fundera på om du vill ha ett minimalistiskt tema eller något mer avancerat som väcker mer uppmärksamhet.

Det inget fel med att börja simpelt för att sedan lägga på mer avancerade funktioner längre fram. Animerade alerts, stingers och intros ger din kanal mer personlighet och är definitivt något som bör tilläggas senare.