Logotyper

Fynda billiga logotyper från Fiverr

Om du är i behov av en logotyp till ditt företag eller kanske bara till ett projekt på hobbynivå så finns det inga anledningar att betala en dyr grafiker här i Sverige. Du kan få en snygg logotyp för under hundralappen av en grafisk designer i Asien om du använder dig av marknadsplatsen Fiverr.

Är du villig att betala ett par hundralappar extra så kan du få en ännu snyggare logotyp. Jämför detta med svenska designbyråer som sällan tar mindre än några tusenlappar för en logga. Många av oss har inte den budgeten att lägga på en logotyp för våra projekt och då är Fiverr det perfekta alternativet.

billiga logotyper

Hur du köper en logga från Fiverr

Börja med att klicka vidare dig till Fiverr via vår banner ovan. Efter du har registrerat dig på deras hemsida så är det bara att välja vilken slags logotyp du vill ha.

billig logga

När du valt ett alternativ i deras lista så är det dags att hitta en säljare som passar dig. Vi uppmanar dig att kolla på säljarens portfolio som innehåller tidigare designuppdrag, men även att du kikar på hur pass bra omdömen som säljaren fått.

När du väl har hittat en frilansare som du gillar så är det bara att välja vilket paket du vill ha. Det varierar mellan Basic, Standard och Premium. Paketen innehåller olika mycket och i ett Basic-paket så brukar man bara få det mest grundläggande. Dessa paket varierar också i pris och vår rekommendation är att du läser vad som gäller hos frilansaren som du valt.

Efter att du valt vilket paket du vill ha så brukar man vanligtvis få fylla i ett formulär. Dessa formulär kan se lite annorlunda ut men är i regel oftast något i stil med följande:

Namnet på ditt företag
Tagline (valfritt)
Vilka färger som ska användas i loggan
Har du någon idé eller sketch som kan underlätta för designerns arbete så går det bra att bifoga den här
Om du har några exempel på andra logotyper när det gäller stil och liknande så kan du informera säljaren om det så hen får ett hum om vad du är ute efter.

Efter du fyllt i formuläret så brukar det ta några dagar innan man får logotypen (vanligtvis ungefär 2-3 dagar). Du får sedan chans att att granska frilansarens färdiga logotyp och om eventuellt några ändringar ska göras. Kommunikationen är extremt viktig och det mesta går att lösa bara du är tydlig med vad du vill ha.

Varför är det viktigt att ha en logotyp?

Logotypen är viktig då den ger en bild av ditt företag och gör så att människor i allmänhet enkelt känner igen företaget genom att man får syn på logotypen. När du besöker en hemsida så är det oftast logotypen du möts av direkt. Det är då viktigt att besökaren får ett bra intryck av logotypen som hen möts av. Tänk på att loggan bör tala om för besökaren vad det är för företag och vad det är företaget arbetar med. Har du ett företag men saknar logotyp så är vår rekommendation att du försöker skaffa en så fort som möjligt.

Lista på olika logotyper

3D Logotyp. En logotyp i 3D adderar en extra dimension till ditt varumärke och är ett bra sätt att sticka ut och bli uppmärksammad. Detta då en3D logga kan fånga en persons intresse på ett helt annat sätt en exempelvis en minimalistisk logga.

Handskriven logotyp. Handskrivna loggor är något vi förknippar med lite äldre företag så som Disney, Ford eller Kelloggs. Det ska emellertid sägas att denna typ av logga är på väg tillbaka och är ett populärt val på Fiverr.

Maskot logotyp. Maskot loggor är precis vad det låter som – logotyper där en maskot, eller illustrerade karaktär, representerar ditt företag. Den kanske mest kända maskoten för en maskotlogga är nog Michelingubben som representerar däckföretaget Michelin.

Minimalistisk logotyp. Minimalistiska logotyper är oerhört populära och man förstår lätt varför när man ser hur stilrena och snygga de är rent designmässigt. Om du behöver en clean logotyp enligt “less is more” konceptet så är detta ett perfekt alternativ för dig. En avskalad logotyp som folk lätt kan memorera och känna igen. Ett känt varumärken som använder sig av en minimalistisk logotyp är Apple.

Signatur logotyp. En signaturlogga är en logotyp där företagets namn skrivs med kursiv stil. Detta kan i sin tur blandas med 3D eller minimalist design. H&M och Ray-Ban är varumärken vars logotyper tillhör signaturstilen av logotyper.

Vintage logotyp. En vintage logga har lite mer gammeldags-retrostil. Perfekt för dig som vill sticka ut och ha en liten annorlunda logotyp i dessa moderna tider.Fiverr Logga

Vi rekommenderar Fiverr. Hos Fiverr väljer du själv
vad du vill köpa för tjänst och vem du vill anlita.

✔️ Grafisk formgivning
✔️ Sökmotoroptimering
✔️ Webbutveckling
✔️ Översättning