SEO

Billig SEO Frilansare

Så hittar du billiga SEO-frilansare på Fiverr

I Sverige finns det gott om SEO-byråer som kan hjälpa dig att ranka högt på google. Vad som däremot inte är lika känt bland allmänheten är att det finns gott om billiga SEO-experter på Fiverr som arbetar för en betydligt lägre summa.

Vad är då SEO och varför behövs det?

Sökmotoroptimering, ofta förkortat SEO från det engelskans Search Engine Optimization, är det samlingsnamn som används för att få en hemsida att synas bland toppträffarna i sökmotorer. Du har nog själv googlat en del i ditt liv och förstår vikten av att synas högt på olika sökord. Om exempelvis ditt företag sysslar med att sälja skor så vore det ju rena drömmen att synas högst upp på google när någon söker på “Köpa skor online”.

Hur bär man sig då åt för att hamna högt upp på sökmotorerna? Jo, de flesta som arbetar med SEO är överens om att sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete där det inte går att få resultat över en natt. Därför är det viktigt med förståelsen att SEO är en långsiktig investering som pågår under en längre tid och där det inte finns några genvägar eller “quick fixes”.

Det är en hel vetenskap med SEO men för under hundralappen kan du anlita en frilansare som kan hjälpa dig att komma igång. Vi rekommenderar emellertid att du lägger ner en lite högre summa för SEO då vi anser det vara en så pass viktig del av din nätverksamhet att det är värt att spendera lite extra kapital.

SEO-tjänster som säljs på Fiverr

SEO Billiga Backlinks

Fördelen med att använda sig av Fiverr är att du hittar begåvade människor från hela världen där du kan få ett betydligt billigare pris än av en svensk designer. Priserna för olika typer av tjänster på Fiverr börjar på runt 50-60kr och går uppåt. Men du kan vara säker på att du hittar säljare globalt som är mycket billigare än svenska motsvarigheter. Dessutom är det bara klokt att leta efter skickliga yrkesutövare globalt istället för att begränsa sig till den svenska marknaden.

En svensk byrå som arbetar med exempelvis design eller webbutveckling måste betala massa sociala avgifter i form av skatter som gör hela arbetet dyrare. Frilansarbetare från länder i Asien slipper dessa avgifter och kan utföra jobbet till ett mycket lägre pris.

SEO-optimering av din hemsida

Om du ska synas på Google så krävs det en del optimering om du vill utnyttja sökmotorns alla egenskaper, samt ranka på topplaceringarna för dina sökord. På Fiverr så hittar du frilansare inom SEO som kan hjälpa dig med att hitta vilka sökord du behöver fokusera mer på, länkbyggarstrategier, och mycket annat som behövs för att optimera din sida maximalt.

Lokal sökmotoroptimering

Lokal SEO är viktigt då en stor andel av alla sökningar som görs på Google har en lokal sökintention. Det som menas med detta är att personen som sökt har letat efter en produkt eller tjänst som finns på en viss plats eller ort. Exempel kan vara en sökning som gjorts på “rörmokare malmö”, “snygga tavlor göteborg” eller “frisör stockholm”.

Försäljning av backlinks

Hos Fiverr hittar du billiga backlinks / länkar. Detta är en viktig del av SEO där du behöver en relevant och stark länkprofil för att göra din hemsida konkurrenskraftig. När du får externa länkar till din webbsajt så gör det din sida mer konkurrenskraftig och kan bidra till att du klättrar i positioner på sökmotorerna.

Keyword research

När du anlitat någon som hittar lämpliga sökord till dig så blir det lättare att driva trafik till din hemsida. Om du tidigare har använt dig av ord som ingen söker efter så säger det sig själv att du inte får speciellt många besökare eller kunder. Därför kan det vara bra att anlita någon billigt på Fiverr som hjälper dig att ta reda på vilka sökord som kan boosta trafiken till din sajt.

Sociala SEO-kampanjer

Om du behöver hjälp med att annonsera på facebook, instagram och så vidare så finns det gott om experter på Fiverr som kan hjälpa dig. Det finns även säljare med breda kontaktnät som kan förhandla till sig en deal med influencers som passar din nisch. Tänk dig att kunna nå ut med din produkt via en framgångsrik influencers plattform.

Billig SEO Kampanj

Detta ska du tänka på när du anlitar en frilansare som arbetar med SEO

Det första du bör göra är att ta en titt på tidigare omdömen så att du vet att säljaren gör ett bra jobb. Se omdömena som referenser till tidigare jobb som ger dig en fingervisning om vad du kan förvänta dig. Något du ska akta dig för är SEO-frilansare som erbjuder dig snabba resultat över en natt. Vi har tidigare påpekat att sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete där det inte finns några genvägar.

Tänk också på att du bör vara tålmodig när det gäller att vänta på resultat. Det kan ta flera månader innan din hemsida börjar klättra på de lite mer svåra sökorden. Är det hög konkurrens kan det krävas att du lägger ner mer pengar och tid på att synas.