Digital marknadsföring

Frilansare Digital Marknadsföring

Digital marknadsföring – konsten att nå ut på nätet

Idag så förstår allt fler företag vikten av att synas och nå ut online. Digital marknadsföring är emellertid ett oerhört brett område och det gäller att veta vilka digitala kanaler man bör satsa på. Det kanske mest populära alternativet bland digitala marknadsföringsmetoder är SEO – Search Engine Optimization, Sökmotorsoptimering på svenska.

SEO handlar kort och gott om konsten att få din webbplats att synas högre upp i sökmotorer. Vanligtvis så vill man synas på förstasida på viktiga söktermer relaterade till sin verksamhet. Varför är det då viktigt att nå en första plats på Google? Jo, det säger nästan sig självt att en potentiell kund löper betydligt större chans att klicka sig in på en länk från första sidan av Googles sökresultat.

Samtidigt behöver inte en första plats på första sidan av sökresultatet per automatik betyda att försäljningen ökar. Vad det däremot brukar betyda är att trafiken till din sida ökar. Det gäller att innehållet som möter besökaren motsvarar dennes förväntningar. En viktig sak att tänka på är sidans titel, alltså den som oftast visas som länk bland Googles sökresultat. Det gäller alltså att ha en bra titel som lockar in just din tänkta målgrupp till sidan. Annars är chansen att den potentiella kunden letar sig vidare bland sökresultaten.

Hitta Frilansare

Vikten av att använda sig av unika texter

Google gillar inte duplicerat innehåll och din hemsida kan bli bortfiltrerad om du inte använder dig av unikt content. Det här kan inkludera att du kopierar en produktbeskrivning till något du säljer rakt av. Du bör alltså alltid skriva om texter och inte kopiera.

Tänk på att Google har listiga algoritmer som lätt kan bedöma om din text är unik eller ej. Om du är tvungen att kopiera text från andra källor så ska du alltid källhänvisa på ett korrekt sätt.

Frilansare som hjälper dig med digital marknadsföring

Det finns en uppsjö av olika frilansare som är specialiserade på diverse områden inom digital marknadsföring. Det populäraste är Sökoptimering (SEO) där det erbjuds sökordsanalys och sökmotoroptimering för att driva trafik till din hemsida från Google. Även Sökmarknadsföring (SEM) är ett populärt alternativ där du kan köpa annonser med Google Ads (Google AdWords).

Det finns även gott om content writers och copywriters från hela världen som kan skriva unikt content, men även översätta texter åt dig så du kan nå nya marknader. Copywriting innebär att du får hjälp att förbättra dina texter med rätt budskap anpassat för den målgruppen du vill nå ut till. Rätt budskap är viktigt för att öka chansen att kunna sälja dina produkter och tjänster.

Content writing består av skrivet innehåll som ofta är anpassat för just SEO. Inom SEO-kretsar brukar man säga att “Content Is King”. Med fler texter och annat innehåll på din hemsida så når du ett större omfång på Google, och ökar därmed dina chanser att få in besökare.

Hyr frilansare inom digital marknadsföring till ett förmånligt pris